اخبار

شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست

شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست

شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست

مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر، عصر امروز (چهارشنبه 4 اسفندماه)‌با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، اهل قلم و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک ایام ماه رجب و اعیاد این ماه ابراز خوشحالی کرد که در جمع فرزانگان، نخبگان و علاقه‌مندان شعر و ادبیات ایران است و گفت: دوست داشتم فرصت بیشتری بود تا بخشی از علایق و برنامه‌های گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای رونق مجدد شعر و ادبیات بیان کنم.

توجه شعر و زبان فارسی

اسماعیلی عنوان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقوله شعر و زبان فارسی به گونه‌ای دیگر توجه می‌شود. ما وظیفه ترویج، گسترش و حمایت در تمام حوزه‌های فرهنگی و هنری را داریم ولی درباره شعر و ادبیات، داستان متفاوت است؛ چرا که شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست.

 درخشش زبان فارسی در قرن چهارم و پنجم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در تاریخ پرفراز و نشیب ایران پس از ورود اسلام عزیز مردم ایران با جان و دل اسلام را پذیرفتند گفت: مردم ایران اسلام را پذیرفتند و در عین حال ضمن برخورداری از آموزه‌های اسلامی با دانش و تجربه و فرهیختگی ایران در قرن چهارم و پنجم به درخشش زبان فارسی دست یافتند و ادبیات فارسی توسط رودکی احیا شد و گسترش یافت و این بازیابی در اشعار فردوسی کامل‌تر اتفاق‌ افتاد و ایرانیان در عین تدیّن و پایبندی به اسلام و علاقه به اهل‌بیت (ع) شعر و زبان ادبیات را به فارسی برگزیدند و بزرگان زیادی از قرن 5 و 6 تا امروز درخشیدند.

 وی افزود: در دوره صفوی که اولین دولت ایرانی پس از اسلام بود با وجود اینکه از آذربایجان برخاسته بود زبان دولت فارسی بود و نهضت ترجمه عربی به فارسی و دوره جدید تمدن مدنی شیعی شکل گرفت که زبان فارسی از نمادهای ادبیات ما تقویت شد که نشان می‌دهد زبان فارسی زبان مشترک همه ایرانیان است.

 گویش های متفاوت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با اینکه گونه‌های مختلف گویشی از ترک و عرب و لهجه‌های مختلف داریم که به آن‌ها افتخار می‌کنیم ولی زبان فارسی ارزش خود را نشان داده و در دوره قاجار نیز با اینکه حکام آن ترک بودند سلاطین قاجار اشعار نقض فارسی می‌سرودند و زبان فارسی مؤلفه مهم هویت ما بوده است.

وی افزود: آنچه زبان فارسی را قوام داده بیان آن در شعر بوده و شعرای ما همواره در زمره حکیمان، فلاسفه و عرفای بزرگ بوده‌اند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *