راه اندارزی بانک اطلاعاتی زبان فارسی
معاون اجرایی و گسترش زبان فارسی و ایرانشناسی در دانشگاه ها و مراکز علمی خارج از کشور عنوان کرد: تا کنون بانک اطلاعاتی زبان فارسی برای علاقه مندان این زبان وجود نداشت. اما در تلاش هستیم تا پایان سال جاری نسخه اولیه این بانک را در سایت بارگذاری کنیم و تا اواخر تابستان 1400 این بانک را تکمیل کرده و در اختیار دوستداران زبان فارسی قرار دهیم.
بهادر باقری در نشستی مجازی بیان کرد: هدف از راه اندازی بانک اطلاعاتی زبان فارسی ارائه مقالات، کرسی های زبان و مواد درسی زبان فارسی برای علاقه مندان این رشته در سراسر جهان است. با شیوع کرونا توانستیم فعالیت های تاثیرگذاری در فضای مجازی برای دانشجویان خارج از کشور که در دانشگاه های مراکز آموزش زبان مشغول به تحصیل هستند ایجاد کنیم.
کرسی های زبان و ادبیات فارسی
وی در مورد دانشجویان غیر ایرانی زبان فارسی گفت: در حال حاضر 2300 دانشجوی غیر ایرانی مراحل آموزش زبان فارسی را می گذارنند که رقم امیدوارکننده ای است. اما با شیوع کرونا این دانشجویان به کشور خود بازگشته و امکان تحصیل در ایران را ندارند و در حال تحصیل مجازی هستند.
باقری در مورد کرسی های زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی یا شهرشناسی جهان گفت: بیش از 200 کرسی وجود دارد 60 الی 70 کرسی با ما در ارتباط هستند. همچنین رد معاونت گسترده زبان فارسی سی پست سازمانی برای اعزام استاد ذر زمینه کوتاه مدت، بلند مدت و آزمایشی به خارج از کشور وجود دارد.
وی یادآور شد: معاونت گسترش زبان فارسی و ایران شناسی در دانشگاه ها و مراکز علمی خارج از کشور در 42 سال اخیر موفق به اعزام تعداد 300 استاد به اقصی نقاط جهان شده و هرچند تا کنون دستاوردهای این استادان معرفی و گردآوری نشده است. اما امیدواریم در سایت بانک اطلاعاتی این دستاوردهای ارزشمند در قالب کتاب یا منابع دیگر در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.