مقالات

فرهنگ مطالعه و کتابخوانی – راه های ترویج کتابخوانی

فرهنگ-مطالعه-و-کتابخوانی

رواج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه

کتاب ها دریچه های به سوی دنیای دیگر هستند. مطالعه کتاب تغذیه ای برای روح و جسم است و تاثیرات بسیار مثبتی دارد. از این رو مطالعه کتاب باید به بخشی از روزمره افراد تبدیل شود. در این بخش راه هایی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را مرور خواهیم کرد.

ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی یک کار اجتماعی است. از این رو باید با برنامه ریزی صحیح فرهنگ کتابخوانی را در بین جوامع تقویت کرد. متاسفانه کشور ایران یکی از کشورهای در حال توسعه است که سرانه مطالعه در آن بسیار پایان می باشد. مطالعه کتاب آگاهی افراد و جامعه را افزایش داده و در پیشرفت فردی و اجتماعی تاثیرات بسیاری دارد.

یکی از مهمترین راه ها برای ترویج مطالعه در دسترس بودن منابع است. برای مثال ممکن است افراد زیادی تمایل به مطالعه داشته باشند اما عدم دسترسی به کتابخانه و کنابفروشی در بسیاری از مناطق کشور به ویژه مناطق دور افتاده این کار را برای مردم دشوار کرده است. البته در سال های اخیر توجه بیشتری به مناطق محروم شده و در برخی نقاط کتاب هایی توزیع شده و یا کتابخانه دایر شده است.

فرهنگ-مطالعه-و-کتابخوانی

فرهنگ-مطالعه-و-کتابخوانی

عناصر تاثیرگذار در ترویج مطالعه

دیگر عنصر تاثیرگذار در ترویج مطالعه رسانه ها و شبکه های اجتماعی هستند. تبلیغات گسترده در تلویزیون، مجلات، صفحات مجازی، بیلبوردهای شهری و غیره تاثیر زیادی در ذهنیت مردم دارند. مردم می توانند از این طریق با کتاب های زیادی آشنا شده و به خواندن آن ها تشویق شوند. در سال های اخیر سایت های فروش آنلاین کتاب و صفحات مجازی تاثیر زیادی در میزان مطالعه مردم داشته اند.

سیستم آموزشی نیز تاثیر زیادی در جهت گیری ذهن کودکان و نوجوانان دارد. به دلیل وجود برخی ایرادات در این سیستم، اغلب دانش آموزان از مطالعه فراری می شوند. اما با برنامه ریزی درست و آموزش های لازم در مدارس می شود دانش آموزان را تشویق به مطالعه کتاب های غیر درسی کرد و بستر را برای آن ها فراهم کرد تا از همین دوره به مطالعه علاقه مند شده و آن را در برنامه روزمره خود قرار دهند.

اما مهمترین عنصر برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی خانواده ها هستند. اگر والدین از سنین پایین برای کودکان خود کتاب بخوانند این کار آن ها را به مطالعه علاقه مند کرده و تاثیرات بسیار مثبتی بر ذهن آن ها خواهد داشت. همچنین والدینی که در حضور کودکان خود کتاب می خوانند الگوهای بسیار مناسبی هستند زیرا کودکان بیش از حرف به عمل شما توجه دارند. ترویج مطالعه در جامعه موجب رشد و پیشرفت جوامع شده و راه جامعه را به سوی تعالی هموار خواهد کرد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *