معرفی برخی از کتاب های نشر اندیشمند
نشر اندیشمند در زمینه ی رمان کتاب هایی چاپ کرده که در این مقاله به معرفی چند نمونه از آن ها میپردازیم.
مارینا ایوانونا تسوهتایوا
نویسنده: فریده حسن زاده
بخشی از کتاب:
مد مک گولین شاعرة ایرلندی در مقدمة کتاب شعر زنانِ جهان چاپِ انتشارات پنگوئن مینویسد:
من برای استعداد و نبوغِ امیلی برونته ارزش و احترامِ بسیاری قائلم اما تسوهتایوا مرا شیفتة خود میکند، زنی با یک دختر مرده در جنگ و یک دخترِ جانِ سالم به در برده از قحطی که سهم خود را از ادبیات و بیکرانگی ، با جسارت و شجاعتِ بسیار ، در گوشهای از میزِ آشپزخانه به چنگ میآورد. شرحه شرحه شدن در کشاکشِ زایمانها و انقلابها یا هردو ، و قلم را بر زمین ننهادن ، لازمة شکوفاییِ اصیلترین و حقیقیترین اذهانِ شاعرانه است.
گذشته گذشته
نویسنده: محدثه ادیانی
بخشی از کتاب:
کلمهها… کلمهها گاهی میتوانند مثل یک شمشیر باشند… همانقدر تیز… همانقدر برنده. کلمات میتوانند تن آدم را زخمی کنند… زخمهای عمیقی که شاید سالها زمان ببرد تا التیام پیدا کنند…
مفتون
نویسنده: سمیه کوچ
مترجمان: رویا مرسلی و مینا مرسلی
بخشی از کتاب:
چه چیزهای زیادی برای از دست دادن در این دنیا وجود دارد. مهمترینش هم عمر است که مثل آب جاری می شود و می رود. غم و اندوه زیادی در طی زندگی صورت انسان ها را لمس می کند و یا در پی سعادتی که گمان می کرد هرگز به پایان نمی رسد، سرگردان می شود. در این وهله انسان مدام چیزهایی از دست می دهد. مثل مال و ملک، دوست و همسر، سلامتی و خوشبختی و با غصه خوردن برای همین ها زمانش به پایان می رسد. با غم از دست داده هایش، نمی داند چطور ثانیه ها نفس او را می رباید. ناگاه متوجه می شود عمرش به پایان رسیده و سال هایی که بی اراده در پنجه های غم تسلیم شده بود، ناپدید شده اند.
ای انسان آگاه باش هر نفسی که می کشی دیگر برنمی گردد.
ماهی
نویسنده: سوگل اسمعیلی
بخشی از کتاب:
من، ماهی، در حالی که در مملکت غریب، در اتاق یک قصر بزرگ، یکه و تنها گیر افتادم، تصمیم گرفتم شروع کنم به نوشتن؛ از گذشتهام تا امروزم و آیندهام، اما این کوفتگی لعنتی، این کبودی های بین انگشتهام، این درد عجیبی که در کل بدنم پیچیده اجازهی قلم به دست گرفتن رو بهم نمیده، پس ضبط میکنم این صدایی که حتی قدرت بلند حرف زدن هم نداره: من عاشقانه پسرعموم را دوست داشتم، هنوزم دارم… اما فقط ده روز مانده به عروسیمان طی یک اتفاق باور نکردنی همه چیز به یک باره خراب شد… من برای پر کردن جای خالی سامی خیلی زود دل دادم به مردی که نباید ….
سقوط برف
نویسنده: نیل استفنسون
مترجم: محمد آذرشب
بخشی از کتاب:
ما همه مستعد پذیرش ویروس های نظری هستیم ، مثلا هیستریای جمعی یا تِم موسیقی که ناگهان به ذهنمان میرسد و آنقدر تکرارش میکنیم تا دور و بری ها هم تکرار کنند . جوک ها، افسانه ها، ادیان عجیب و غریب، مارکسیسم، اصلا مهم نیست که چقدر با هوش باشیم، همیشه بخشی غیر منطقی در وجود ما هست که باعث میشود اطلاعات (خود تکثیر شونده )را بپذیریم .
فرهنگ های تک زبانی مثل مزرعه های یکدست ذرت به شدت مستعد بیماری های مسری هستند، اما فرهنگ های متنوع مانند گیاهان یک مزرعه بزرگ هستند که در برابر آفت ها مقاومت خیلی بیشتری دارند…
این ها بخشی از کتابی است که اکنون در دست شماست ، اثری که نویسنده اش با آن ، اَبَرواژه هایی همچون (آواتار) و (متاورس) را ،سالها قبل تر از آنکه ما اینترنت و هوش مصنوعی را به شکل امروزیش بشناسیم با طرح داستان رمزآلود و جذاب(سقوط برف) ابداع کرد.
این کتاب به انتخاب هیئت داوران مجله ی تایم ، در بین 100 رمان برتر انگلیسی زبان از 1923 تا 2005 قرار گرفته است.
سپاس از شما بابت معرفی رمان گذشته گذشته