اخبار

درگذشت فرهود جلالی کندلوسی

درگذشت فرهود جلالی کندلوسی

درگذشت فرهود جلالی کندلوسی

فرهود جلالی کندلوسی، فعال فرهنگی و مدیر موسسه فرهنگی هنری پارپیرار که نزدیک به سه دهه تلاش‌های اثرگذاری برای احیاء فرهنگ بومی مازندران انجام داد و نقش پررنگی در برجسته‌سازی آیین‌های مازندران طی دو دهه اخیر داشت، بعدازظهر پنجشنبه ۱۷ تیر در سن ۵۶ سالگی درگذشت.

زنده‌یاد جلالی کندلوسی، همکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نوازنده و خواننده موسیقی مازندران، بعدازظهر دیروز در سفر به زادگاهش (روستای کندلوس) بر اثر ایست قلبی درگذشت. پیکر او امروز در زادگاهش به خاک سپرده خواهد شد.

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت جلالی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی  برای خانواده این مرحوم طلب ارامش کرد .

متن پیام تسلیت سیدعباس:

«خبر درگذشت ناگهانی هنرمند نام‌آشنا مرحوم فرهود جلالی موجب تأسف و تاثر شد.  خدمات گسترده  ودغدغه‌مندی عمیق زنده یادجلالی در عرصه فرهنگ و هنر بومی و آیینی مازندران از یاد علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر نخواهد رفت.

ضمن عرض تسلیت فقدان این مدیر فرهنگی کار آزموده به خانواده و اصحاب فرهنگ و هنر، از خداوند منان برای روح آن عزیز از دست رفته آمرزش و آرامش ابدی و برای بازماندگان محترم صبر و بردباری خواهانم.»

بیوگرافی فرهود جلالی

فرهود جلالی کندلوسی زاده ۱۳۴۴ در روستای کندلوس از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر شاعر فولکلور مازندرانی بود. مقطع ابتدایی را در مدرسهٔ سروش میخساز و راهنمایی را در مدرسه شهید بهیار مقیمی روستای کندلوس به پایان برد و مقطع متوسطه را در دبیرستان‌های نوشهر و چالوس به اتمام رساند.

در سال ۱۳۶۶ در رشته علوم اجتماعی به دانشگاه تهران راه یافت. در سالهای تحصیل با تشویق استاد خود آقای صادق علی کیا با شعر آشنا شد. اولین سروده‌هایش در قالب غزل و مثنوی بود. همزمان نزد کیانی نژاد به فراگیری ساز نی نیز پرداخت. در سال ۱۳۷۱ پایان‌نامه خود را در مورد فرهنگ و آداب و رسوم دهکده کندلوس تدوین کرد.

زندگی هنری

علاقه او به فرهنگ و هنر مازندران سبب شد تا قریحه شاعری خود را به سمت سرودن اشعار زبان طبری سوق داد. در ایام تحصیل دانشگاه منظومه شعر مینا و پلنگ را به همان حس و حال روستای زادگاهش به زبان فارسی سرود. که نخستین اثر انتشار یافته با عنوان پارپیرار۱ در سال ۱۳۷۸ به دست علاقه‌مندان رساند.

استقبال مردم سبب شد تا ایشان مجموعه زنجیرهای نوارهای پارپیرار ۲ با عنوان ناری ناری کا را در سال ۱۳۸۰، پارپیرار ۳ با عنوان شیونگ در سال ۱۳۸۲ و در سال ۱۳۸۳ آلبوم موسیقایی از کپاچین‌های البرز و سپس پارپیرار ۴ با عنوان اسری را تقدیم علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر نماید. در سال ۱۳۷۶ با کمک و همکاری بعضی از هنرمندان منطقه، انجمن فرهنگی کجور را تأسیس نمود که به برگزاری جشنواره، شعب شعر و نمایشگاه در خصوص فرهنگ و موسیقی مازندران در داخل و خارج استان مازندران منتهی شد و در حال فعالیت می‌باشد.

در سال ۱۳۸۲ مؤسسه فرهنگی هنری پارپیرار را تأسیس نمود و نیز مدیریت مؤسسه فرهنگی پارپیرار که در زمینه فرهنگ و هنر مازندران فعالیت می‌نماید را در تهران به عهده دارد. مؤسسه فرهنگی هنری پارپیرار با هدف احیای رسوم و جشن‌های محلی مازندران، برگزاری مراسم مختلف و گرد هم آوری مازندرانیان ایجاد شد و هر ساله جشن‌های مختلفی در مازندران و تهران برگزار می‌کند. جشن‌هایی نظیر تیرماسیزه شو، ۲۶ نرزِ ما، جشنواره شعر و موسیقی مناطق تبری زبان، جشن سلام مازندرانی و …

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *