مطالعه کتاب با دستگاه کتابخوان
کتاب های الکترونیکی در دهه اخیر طرفداران زیادی در سراسر دنیا به خود اختصاص داده اند. دستگاه کتابخوان دستگاهی قابل حمل است که برای مطالعه کتاب های الکترونیکی طراحی شده است. در این بخش با این دستگاه آسنا خواهیم شد.
دستگاه کتابخوان الکترونیکی دستگاهی شبیه به تبلت است که قادر به شناسایی تمام فرمت های کتاب الکترونیکی می باشد. این دستگاه ها با جوهر الکترونیک کار می کنند و به همین دلیل نوری از صفحه بازتاب نمی شود. در نتیجه چشم ها دیرتر خسته شده و آسیب کمتری می بینند. اما جوهرهای الکترونیک تنها قادر به نمایش متون سیاه و سفید هستند و برای کتاب های مصور رنگی چندان مناسب نمی باشند. دو نمونه از معروف ترین دستگاه های کتابخوان kindle و kobo هستند.
ویژگی های دستگاه کتابخوان
دستگاه های کتابخوان برق بسیار کمی مصرف می کنند و می توانند تا هفته ها بدون شارژ کار کنند. زیرا عملکرد آن ها به صورت تخصصی برای خواندن کتاب طراحی شده است و سایر کاربردها همچون جستجو در وب، نت برداری و گوش دادن به موسیقی به صورت محدود در این دستگاه ها انجام می شود.
این دستگاه ها هر کدام دارای فروشگاه کتاب مخصوص خود هستند. برای مثال اگر شما کتابخوان کیندل داشته باشید تنها قادر به استفاده از کتاب های الکترونیکی آمازون هستید که این موضوع باعث محدود شدن کاربر می شود.
اپلیکیشن های کتاب که نمونه های زیادی از آن ها در ایران نیز موجود می باشد به شما اجازه می دهند تا کتاب های الکترونیکی زیادی از انتشارات مختلف را در اختیار داشته باشید اما به دلیل سایر کاربردهایی که گوشی ها و تبلت ها دارند ممکن است تمرکز بر روی کتاب و مطالعه آن کمی دشوار باشد و شما حین مطالعه به کارهای دیگر همچون تماس تلفنی و یا استفاده از شبکه های اجتماعی مشغول شوید. صفحه نمایش این دستگاه ها نیز ال سی دی بوده و نور پس زمینه آن ها باعث خستگی چشم ها می شود و مدت زمان مطالعه را کاهش می دهد.
محبوبیت دستگاه های کتابخوان
کاربرانی که از دستگاه کتابخوان استفاده می کنند معتقد هستند این دستگاه ها مشابه کاغذ عمل کرده و فاقد نور و تشعشعات مضر است. از این رو حس مطالعه کتاب های کاغذی را در مخاطب زنده می کند. اما برای بسیاری از افراد که علاقه مند به مطالعه کتاب های الکترونیکی هستند تفاوتی ندارد که کتاب را از طریق اپلیکیشن های موجود و یا کتابخوان ها مطالعه کنند.
دستگاه های کتابخوان در بسیاری از کشورها بسیار مورد استقبال قرار گرفته و کاربران زیادی از آن ها استفاده می کنند. اما این دستگاه ها در ایران کاربرد چندانی ندارند زیرا بسیاری از آن ها از کتاب های فارسی زبان پشتیبانی نمی کنند.