اخبار

کتابخانه های عمومی – پلی میان دانشجو و دانشگاه

سامانه دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی معتبر

برای تامین نیازهای پژوهشی دانشجویان و محققان و افزایش وفاداری اعضا، سامانه دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی از طریق کتابخانه های عمومی با ارائه بیش از 1800 پایگاه معتبر خارجی و داخلی راه اندازی می شود.

طبق آمارهای موجود بیشترین اعضای کتابخانه های عمومی را دانش آموزان و پشت کنکوری ها تشکیل می دهند و اغلب پس از اتمام تحصیل ارتباط خود را با کتابخانه قطع کرده و یا بسیار کمرنگ می شوند.

اگرچه این موضوع دلایل مختلفی دارد اما یکی از مهمترین دلایل آن حضور این افراد در دانشگاه ها و تغییر نیازهای اطلاعاتی آن ها است. زیرا دانشجویان در این دوره نیازمند منابع دیجیتال شامل پایان نامه ها، مقالات و کتاب های الکترونیکی هستند که تنها از طریق استفاده از پایگاه های اطلاعاتی معتبر خارجی و داخلی می تواند در دسترس آن ها قرار گیرد.

تامین نیازهای پژوهشی دانشجویان و محققان

استفاده از این پایگاه ها نیز مشکلات خاص خود را دارد. اگرچه بسیاری از دانشگاه ها به برخی از این پایگاه های اطلاعاتی دسترسی دارند اما دانشجویان و محققان آسنایی لازم با نحوه جستجو در این پایگاه ها را نداشته و اغلب به نتیجه مورد نظر نمی رسند.

کتابخانه-های-عمومی

از این رو نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصمیم گرفته است که برای تامین نیازهای پژوهشی دانشجویان و محققان و نیز افزایش وفاداری اعضا و جلوگیری از قطع ارتباط دانشجویان با کتابخانه های عمومی، با ایجاد سامانه دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی در کتابخانه های عمومی خدمتی نوین به جامعه دانشگاهی و محققان کشور ارائه دهد. موضوعی که این روزها با شیوع کرونا و در پی آن تعطیلی دانشگاه ها اهمیت زیادی پیدا کرده است.

رابط خدمات مجازی برای ارائه خدمات بهتر

این سامانه با ارائه بیش از 1800 پایگاه معتبر خارجی و داخلی در موضوعات عمومی و تخصصی مختلف، امکان ویژه ای در اختیار این مخاطبان قرار می دهد و در گام نخست در 10 درصد کتابخانه های عمومی کشور ارائه می شود. یکی از امکانات ویژه این سامانه حضور رابط خدمات مجازی است تا خدمات به بهترین نحو ارائه شوند.

طبق بخشنامه ای نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ادارات کل استانی خود ارسال کرده است، هر استان با تشکیل یک کارگروه نسبت به انتخاب و معرفی یک رابط خدمات مجازی بر اساس معیارها و آموزش های لازم اقدام کرده اند. افرادی که به عنوان رابط خدمات مجازی انتخاب می شوند مورد آموزش های ویژه قرار می گیرند.

از مزیت های این طرح دسترسی اعضا به جدیدترین و به روزترین مطالب علمی و امکان ارائه خدمات غیر حضوری است. از این رو دانشجویان به راحتی می توانند نیاز پژوهشی خود را از طریق کتابخانه های عمومی برطرف کنند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *